söndag 27 mars 2016

Att fira en våffla

I år inleddes påsken med Våffeldagen som infann sig på långfredagen. 



En klassisk våffla med grädde och jordgubbssylt det är ju bara såååå gott! 
Så när det på en "extra lång" fredag stod Våffeldagen i almanackan skulle vi naturligtvis äta detta till lunch. 

Vi hade bjudit in mina päron för en våffellunch men tyvärr satte förkylning stopp för denna pärondate. Men jag och honey plockade fram våffeljärnet, som tyvärr inte används allt för ofta. 

Jag hade hittat ett nytt recept som innehöll vispad grädde och ville testa detta. 
Jag trodde de skulle bli fluffiga och fina men tyvärr blev det absolut inte som jag tänkt mig då de blev väldigt spröda och tunna. 
Vi kunde nästan se rakt igenom dom. 

Enligt receptet skulle det inte vara verken ägg eller bakpulver utan endast vispad grädde, mjöl, vaniljsocker, smör och kallt vatten. 

Smeten åkte i soporna och fram åkte ett bättre beprövat recept som resulterade i mycket bättre våfflor! 
Men testar man inte så vet man inte :) 

Vi åt oss mer än mätta på våfflor till slut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar