lördag 5 december 2015

Att vara tokig i saffran

Detta året har jag blivit frälst i saffran :) 

Efter att jag bakat lussebullar fick jag mersmak för denna gula smakrika krydda! 
Det är ju bara så gott! 

Jag har letat recept på både kakor/godis och mat som innehåller saffran och i morse iklädd nattlinne kunde jag inte vänta längre vänta på att baka något nytt som innehöll saffran :) 

Det blev saffransskorpor eller saffransbiscotti som det också kallas! 

Dofterna och smakerna ifrån detta enkla bakverk var ljuvliga och det doftade saffran i hela huset!


Receptet kommer ifrån Ica! 



När smöret smällt blandas det med saffranet som mortlars med lite socker för att få ut maximalt med smak. 
Blandningen med smöret och saffranet ska svalna lite innan det är dags att bland i resten av 
ingredienserna. 
För lite extra tuggmotstånd går det att blanda i lite grovhackade nötter. Tyvärr hade jag inget hemma så jag hoppade över det. 






Efter att de gräddats i ugnen på 175 grader i ca 15 min var det dags att ta ut dom. 
När längderna hade svalnat skars dom på snedden till fina skorpor som sedan fick åka in i ugnen igen på 100 grader i ca 1timme. 
De hade då torkat fint! 



Skorporna finns nu lättillgängliga i en fin plåtburk :)

Önskar er en härlig lördag <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar