torsdag 13 augusti 2015

Att ha gjort Öjn Öjn

Idag har det blivit en heldag på Öjn Öjn, det vill säga närmare bestämt Fårön. 

Det blev båten vid tio-tiden som tog oss över till Fårens Ö och vi började vistelsen där med ett besök på Bergmans center. Här blev vi uppdaterade om Ingmar Bergmans liv, hur han hamnade på Fårö och alla filmer han har gjort. 
En intressant stund på museet.Efter denna kulturella vistelse blev det en sväng till Sylvis döttrar dör vi inhandlade surdegsbröd och bulle till den medhavda picknicken. Ett mysigt café som erbjöd mycket gott och varierat fikabröd. Efter ytterligare en tur i bilen blev det stopp vid fyren på Fårö där vi promenerade ut till Norsta Auren. Vi kan erkänna att det inte var den lättaste platsen att hitta till ;) 
Jag har läst om att denna stranden skulle erbjuda något extra med en väldigt lång och fin strand. Stranden är bland annat känd för naturistbad och ligger därför lite avskilt utan närmare skyltning. 
Men efter lite letande hittade även vi dit och det blev bad men dock med bikinin/badshortsen på ;) 

Efter en skön eftermiddag vid denna strand var det dags att bege sig vidare mot färjan som skulle ta oss vidare till Öjn, Gotland. Men det blev ett stopp på Kutens bensin, efter tips av systerns svärmor. Här intog vi creapes som skulle vara deras specialitet. 
Med en kurrande mage var den extra god med sylt och grädde :) 

Kvällen har jag och honey avslut som vi har gjort de senaste kvällarna vid stranden för att beskåda den magnifika solnedgången som erbjuds här. 

Mys mys <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar