tisdag 17 februari 2015

Semmeldagen

Semmeldagen måste ju naturligtvis firas och idag bjöds det på semla på jobbet! 
Mums! 

Då mannen inte fick avnjuta någon semla på jobbet så blev det en tur inom stadens konditori för ett inköp så även han skulle få njuta av en semla. 
Detta blev så klart uppskattat av den semmelälskare som han är <3 

Jag föredrar den vanliga traditionella semlan med vetebulle, mandelmassa, grädde och lite sött vitt puder på toppen i form av florsocker. Men det finns ett par andra varianter på marknaden som till exempel årets nyhet Wrappsemlan och semla innehållandes vaniljkräm eller nutella. Det går även att pryda locket med pärlsocker istället för florsocker. 

Vilken semla föredrar ni mina fina bloggläsare? :) Tradionell eller någon av de andra varianterna eller kanske ni har någon egen variant som ni tycker bäst om? 
Vilket är ert bästa tips för att få till den godaste semlan? 

För några helger sedan fick mina kära vän i köket, Kitchenaiden, arbetar lite och det resulterade i hemmagjorda semlor som päronen fick avnjuta vid en söndagsfika. 



Önskar er en fortsatt mysig tisdagskväll och hoppas att ni också har fått njuta av en god semla eller kanske två idag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar