söndag 27 september 2015

Att ha haft en kväll med fina vänner

Igårkväll var honeys bästa vän med fina frun och söta dotter på besök :) 



Bordsdekorationen blev höstinspirerad med äpplen. 

Vi bjud på råddjurssadel med hasselbackspotatis och god rödvinssås som fått sjuda extra länge på spisen. 
När vi gör rådjur eller älg i ugnen använder vi oss av Per Mobergs recept och det blir alltid lyckat. 

Sadeln eller steken får stå i ugnen tillsammans med rotfrukter tills temperaturen visar på ca 60-65 grader. Steken ska saltas och peppras ordentligt och igår blev den även inlindad i bacon. 

När steken är klar temperaturmässigt ska benen skäras bort och detta ska sedan in i ugnen igen på grillfunktion tillsammans med tomatpuré. 

Efter att det varit inne i ugnen ska allt ner i en gryta tillsammans med vatten, vin och timjan. 
Detta blir grunden till såsen. 
Efter ca 30min sjudande ska såsen silas och sedan reduceras ner till cirka hälften. 
Det bästa ska sedan ner i såsen och det är svart vinbärsgelé. 
Det blir sååå gott! 


Desserten bestod av Cheescake-pannacotta med björnbär. 
Mumms på det också! 

Vår fina vänner gick hem mätta och belåtna :)



Finfina höstbuketten som vi fick pryder nu köksbordet <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar