lördag 19 september 2015

Att äta det möraste som finns

Igår blev det rådjursstek till middag! 

Det har sina fördelar att vara tillsammans med en jägare ;) 

Köttet blev sååå mört att det nästan föll sönder i munnen och det krävdes inte många tuggor :) 



Steken placerades i en form med lök, morot och sedan saltades, pepprades den och till sist smörjdes in med mycket smör. 

Steken fick sedan åka in i ugnen till termometern visade ca 62 grader. Då var det dags att skära ut köttet och lägga tillbaka benet som fick rostas tillsammans med tomatpuré. 

Efter ca 5-6 min på hög värme i ugnen åkte allt ner i en gryta tillsammans med vin, vatten, lagerblad, timjan och enbär. Detta fick sedan småputtra i ca 30 min tills den goda smaken började framträda. Då silades allt och kvar blir en härligt god sås som efter ytterligare en stund på spisen blir så god att det går att äta den med sked! 
Mumms! 

Detta är matlagning när den är som bäst och tillsammans med bästa sällskapet <3 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar