måndag 11 maj 2015

Att tillaga revben

I lördags hade vi honeys päron på middag och tillika mina svärisar :) 

Det som stod på menyn var egengjorda revben ifrån vildsvin med rabarberpaj med egenodlade rabarber till kaffet.

Revbenen började vi med att koka i ca 1,5 timme och därefter fick de svalna innan de blev inpenslade med egengjord marinad. De fick ligga i marinaden i ca 4 timmar som bestod av bland annat vin, honung, chilipeppar, vitlök, soya, salt och peppar. (Tror det var något mera i också men har tyvärr glömt det) 



De väl marinerade revbenen blev sedan grillade och det blev riktigt gott :) 
Då det var första gången vi tillagde revben så var det väldigt osäkert hur det skulle bli ;) 
Men de var riktigt möra och marinaden satte sin piff med god smak. 

Svärisarna godkände både maten och pajen :)

Kortvecka denna veckan och det känns kanon <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar